Πόσο καιρό έχω να κάνω μαρμελάδα κι όμως τις αγαπώ τόσο πολύ! Είναι η καλύτερη φρουτένια γλυκολιχουδιά μια και ένα μόνον κουταλάκι επάνω σε ψωμί ή και σκέτη μπορεί να ικανοποιήσει την ανάγκη σου για γλυκό.
Είμαι από τους ανθρώπους που θέλω να πειραματίζομαι και να δοκιμάζω νέες γεύσεις και νέες ιδέες στα φαγητά και τα γλυκά μου. Επίσης μου αρέσει πολύ να "πειράζω" τα παραδοσιακά φαγητά αλλά και τα γλυκά προκειμένου να αποκτήσουν νέο γαστρονομικό ενδιαφέρον χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν σέβομαι τα παραδοσιακά μαγειρέματα.Φέτος, λοιπόν, άργησα να φτιάξω κουραμπιέδες και μελομακάρονα.
Η εποχή της κολοκύθας συνεχίζεται κι αυτά τα muffins είναι, θα έλεγα, η επιτομή της φθινοπωρινής νοστιμιάς για μικρούς και μεγάλους. Για τους μικρούς είναι ιδανικά για το διάλειμμα στο σχολείο και, η αλήθεια είναι ότι τα λατρεύουν.
Όπως γνωρίζεις (ειδικά αν ακολουθείς αυτό το μπλογκ), κατάγομαι από την Καβάλα όπου ήταν διάσημη η μπουγάτσα του Ανδρεάδη. Ανάμεσα στις αναμνήσεις μου, κυριαρχεί η "βόλτα" για ψώνια το Σάββατο πρωί στο κέντρο της πόλης και η ουρά που σχηματιζόταν μπροστά στο μαγαζί του για να απολαύσουν τη μπουγάτσα του, άλλοτε αλμυρή με τυρί, κιμά ή σπανάκι κι άλλοτε η κλασσική γλυκιά με κανέλα και ζάχαρη.
Το μωσαϊκό ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά. Η θεία μου, το έλεγε πάντα σαλάμι ενώ η μαμά μου το έλεγε κορμό. Όποια ονομασία όμως κι αν χρησιμοποιήσει κανείς, είναι ένα από τα μαμαδίστικα γλυκά που μένει επίκαιρο πάντα στην αγάπη μικρών και μεγάλων.