Yλικά2 κιλά μανταρίνια 2 κιλά ζάχαρη 1 λεμόνι (το χυμό του) Εκτέλεση 1. Πλένετε σχολαστικά τα μανταρίνια, αφαιρείτε το κοτσανάκι τους και τα κόβετε στα τέσσερα (με το φλούδι).2 .Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνετε μέσα τα φρούτα, τα αφήνετε να πάρουν 1-2 βράσεις και τα σουρώνετε.3. Ξαναγεμίζετε την κατσαρόλα με νερό και επαναλαμβάνετε το 2ο βήμα για να φύγει η πικρίλα των φρούτων.4. Aφού σουρώσετε τα μανταρίνια, τα αφήνετε να κρυώσουν, και αν έχουν κουκούτσια, πιέζετε κάθε τέταρτο ελαφρά για να φύγουν.5. Στη συνέχεια, ψιλοκόβετε τα μανταρίνια σε τετραγωνάκια.6.