ΥΛΙΚΑ (για 1 στρογγυλή φόρμα του κέικ)500 γρ. χονδρά μακαρόνια, για παστίτσιοαλάτι200 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο…200 γρ. τυρί ρεγκάτο, τριμμένο200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη200 γρ. απάκι, κομμένο σε μικρά κυβάκια150 ml κρέμα γάλακτος, 15% λιπαράμπόλικο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο4 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κυβάκια120 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο1 πακέτο φύλλο κρούσταςTI EINAI TO AΠΑΚΙ Αλλαντικό το οποίο παρασκευάζεται στα Ανώγια της Κρήτης από άπαχο χοιρινό κρέας. Μαρινάρεται για δύο με τρεις ημέρες σε ξύδι φτιαγμένο από κρασί.