Jump to Navigation

Λικέρ 44... ένα παλιό γαλλικό λικέρ

up
138 users have voted.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!! Στον απόηχο του χειμώνα και με τον ερχομό της άνοιξης έτυχε να συμπέσει η μέρα που άνοιξα, για δεύτερη φορά, ένα αγαπημένο, παραδοσιακό, γαλλικό λικέρ... το λικέρ 44 όπως το λένε ή αλλιώς ένα λικέρ που παντρεύει με απόλυτη αρμονία το πορτοκάλι (ή μανταρίνι) με τον καφέ.Liqueur quarante quatre ή αλλιώς λικέρ 44, παραδοσιακό λικέρ από τη Νορμανδία που γίνεται με το γνωστό μπράντυ μήλου Καλβαντός (Calvados), στο οποίο προσθέτουν 44 κύβους λευκής ζάχαρης και 44 κόκκους καφέ που τους μπήγουν μέσα σ' ένα πορτοκάλι το οποίο τρυπούν 44 φορές.
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Χριστουγεννιάτικες μπάρες με αλμυρά crackers, καραμέλα και σοκολάτα

(tantekiki.blogspot.gr)
up
1 user has voted.
Μήνες τώρα, τριγυρνώντας στις διάφορες ξένες ιστοσελίδες έβλεπα αυτές τις σοκολατοκαραμελένιες μπάρες με βάση τα αλμυρά κρακεράκια και είχαν καρφωθεί στο μυαλό μου.

Αφράτοι κουραμπιέδες χωρίς μίξερ

(tantekiki.blogspot.gr)
up
6 users have voted.
Είμαι από τους ανθρώπους που θέλω να πειραματίζομαι και να δοκιμάζω νέες γεύσεις και νέες ιδέες στα φαγητά και τα γλυκά μου. Επίσης μου αρέσει πολύ να "πειράζω" τα παραδοσιακά φαγητά αλλά και τα γλυκά προκειμένου να αποκτήσουν νέο γαστρονομικό ενδιαφέρον χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν σέβομαι τα παραδοσιακά μαγειρέματα.Φέτος, λοιπόν, άργησα να φτιάξω κουραμπιέδες και μελομακάρονα.

Muffins με κολοκύθα και σοκολάτα

(tantekiki.blogspot.gr)
up
6 users have voted.
Η εποχή της κολοκύθας συνεχίζεται κι αυτά τα muffins είναι, θα έλεγα, η επιτομή της φθινοπωρινής νοστιμιάς για μικρούς και μεγάλους. Για τους μικρούς είναι ιδανικά για το διάλειμμα στο σχολείο και, η αλήθεια είναι ότι τα λατρεύουν.

Εύκολο σταφιδόψωμο με βρώμη, γιαούρτι και κολοκύθα

(tantekiki.blogspot.gr)
up
23 users have voted.
Τι σου έχω σήμερα; Ένα πανεύκολο σταφιδόψωμο με βρώμη, γιαούρτι και κολοκύθα.

Γαλατόπιτα light με τυρί cottage και βούτυρο 4 καρπών

(tantekiki.blogspot.gr)
up
181 users have voted.
Όπως γνωρίζεις (ειδικά αν ακολουθείς αυτό το μπλογκ), κατάγομαι από την Καβάλα όπου ήταν διάσημη η μπουγάτσα του Ανδρεάδη. Ανάμεσα στις αναμνήσεις μου, κυριαρχεί η "βόλτα" για ψώνια το Σάββατο πρωί στο κέντρο της πόλης και η ουρά που σχηματιζόταν μπροστά στο μαγαζί του για να απολαύσουν τη μπουγάτσα του, άλλοτε αλμυρή με τυρί, κιμά ή σπανάκι κι άλλοτε η κλασσική γλυκιά με κανέλα και ζάχαρη.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut