Υλικά :350γρ. κιμά μοσχαρίσιο200γρ. κριθαράκι χονδρό300ml σάλτσα ντομάτας1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στο τρίφτη1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη στο τρίφτη¼ κουταλάκι γλυκού κανέλα σκόνη¼ κουταλάκι γλυκού μπαχάρι1 δαφνόφυλλο4 κουταλιές σούπας κονιάκ5-6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδοΑλάτι πιπέριΓια το σερβίρισμα: Τριμμένο τυρί (προαιρετικά) Εκτέλεση:1.Βάζουμε το λάδι να κάψει, προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο ίσα ίσα να γυαλίσουν. Προθέτουμε το κιμά, ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις σωθούν τα υγρά σβήνουμε με το κονιάκ.