Υλικά1 κοτόπουλο κομμένο σε 4 μερίδες [εγώ το μαγειρεύω χωρίς την πέτσα]1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας2 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδοαλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη1/2 λεμόνι τον χυμό6 σταγόνες Tabasko3 φλυτζάνια τσαγιού χυλοπίτεςτριμμένη κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας [ νόστιμη πολύ ]ΕκτέλεσηΠλένουμε και σκουπίζουμε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίναςΣε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το ξυσμένο κρεμμύδι και σκόρδο να πάρει λίγο χρώμα ,και προσθέτουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο.Τα σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε τον