Υλικά:
Για 6-8 άτομαΓια την καρυδόπιτα180 γραμμάρια καρύδια τριμμένα12 αυγά1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη ή 225 γραμμάρια180 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη αλλά όχι τελείως ή 12 κουταλιές της σούπας20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ1 κλωναράκι βανίλια (τα σποράκια του) ή 2 κουταλιές του γλυκού βανίλια εσάνςξύσμα από 1/2 πορτοκάλιΓια το σιρόπι2 1/2 κούπες ζάχαρη450 γραμμάρια νερό ή 2 φλιτζάνια τσαγιούφλούδα από 1 πορτοκάλιχυμό από 1/2 λεμόνι1 ξυλάκι κανέλα2 καρφάκια γαρύφαλλο
Παραδοσιακή καρυδόπιτα με γεύση πορτοκάλι, ταιριάζει πάρα πολύ σαντιγί