Jump to Navigation

Καραμελωμένα μήλα σε τραγανή βάση κανταϊφιού

up
15 users have voted.
Καλό και γλυκό μήνα να έχουμε! Δεν ξέρω πώς εννοείς εσύ το γλυκό αλλά θα σου πω, πώς το εννοώ εγώ και μάλιστα τα τελευταία χρόνια που έχω μειώσει τη ζάχαρη και θέλω νόστιμα αλλά και υγιεινά και ελαφρά γλυκά. Φυσικά, ο κανόνας έχει εξαιρέσεις αλλά αυτές είναι πλέον μια φορά τον μήνα και πάντα με μέτρο.Σήμερα, λοιπόν, σου έχω μια πρόταση που θα λατρέψεις για πολλούς λόγους.Η τάρτα με τραγανή βάση κανταϊφιού, που θα σου δείξω σήμερα, είναι ψημένη στο φούρνο και σιροπιασμένη μόνον με το λίγο σιρόπι από τα μήλα και τα crunberries που καραμελώνονται σε χυμό πορτοκαλιού.
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Κέικ μπανάνας με μέλι και φουντούκια, χωρίς μίξερ

(tantekiki.blogspot.gr)
up
6 users have voted.
Δύο μαύρες μπανάνες και μια που τις ακολουθούσε με γοργούς ρυθμούς έχοντας ήδη μαύρα στίγματα στην κατακίτρινη φορεσιά της βρίσκονταν στη φρουτιέρα επάνω στο τραπέζι. Ώρα για κέικ μπανάνας, λοιπόν.

"Τιραμισού" με κόκκινα φρούτα και κρέμα μασκαρπόνε στρατσιατέλα

(tantekiki.blogspot.gr)
up
52 users have voted, including you.
Ένα τιραμισού διαφορετικό από τα συνηθισμένα λίγο πιο φρουτένιο και κατακόκκινο, έτσι για να ταιριάζει με το χρώμα της αγάπης, σου παρουσιάζω αυτή τη φορά. Ένα τιραμισού που δεν είναι άγνωστο αλλά που είναι εξαιρετικά νόστιμο.Δεν θα πω πολλά γι αυτή την τουρτίτσα! Θα πω μόνον ότι αξίζει να τη δοκιμάσεις γιατί έχει μιαν υπέροχα αφράτη κρέμα με μασκαρπόνε, τριμμένη σοκολάτα και κρέμα γάλακτος.

Πουτίγκα χαλβά με βασιλόπιτα, με 4 υλικά

(tantekiki.blogspot.gr)
up
41 users have voted.
Ένας χαλβάς που περίσσεψε και λίγη βασιλόπιτα που περίμενε υπομονετικά τη σειρά της στον καταψύκτη ήταν η αρχική αιτία κι αφορμή για να γίνει αυτή η κρεμώδης πουτίγκα.

Cheesecake speculoos μαρμπρέ

(tantekiki.blogspot.gr)
up
47 users have voted.
Cheesecake ναι αλλά λίγο διαφορετικό. Η ιστορία άρχισε όταν για το Χριστουγεννιάτικο, οικογενειακό τραπέζι αποφάσισα να φτιάξω μικρά, ατομικά γλυκάκια και όχι ένα γλυκό κι αυτό γιατί υπήρχαν διαφωνίες ως προς το είδος του γλυκού που ήθελαν και το είδος της σοκολάτας που λαχταρούσαν. Ωστόσο, η σοκολάτα σαν υλικό ήταν αδιαπραγμάτευτο για όλους.

Γεμιστά ρολάκια αυγόφετας παναρισμένα σε νιφάδες καλαμποκιού

(tantekiki.blogspot.gr)
up
101 users have voted.
Καλή χρονιά με υγεία και κάθε καλό για όλους και τον καθένα χωριστά! Η πρώτη συνταγή του 2025 ήθελα να είναι ένα καλωσόρισμα ιδιαίτερο, γλυκό και νόστιμο κι έτσι βλέπετε αυτή τη συνταγή!Ιδανικές για πρωινό αλλά και για κολατσιό οι αυγόφετες.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut