Μπατσαριά ή μπαμπανέτσα, η ηπειρώτικη πίτα με τις χίλιες δύο παραλλαγές. Κάθε νοικοκυρά έχει και μια παραλλαγή για το χυλό αλλά και για τη γέμιση. Όλες όμως οι παραλλαγές καταλήγουν σε απίστευτη νοστιμιά.
Γαλακτομπούρεκο το αγαπημένο! Μπουρέκ δηλαδή φύλλο στη γλώσσα της γείτονος χώρας επειδή έχει το φίνο και λεπτό φύλλο και γάλα από την πλούσια, σιμιγδαλένια, υπόλευκη κρέμα του.
Μια πίτα που τα έχει όλα... "ένα πιάτο καταπληκτικό!" Πατάτες βρασμένες, τυριά, ζαμπόν, γιαούρτι και αυγά. Μια πίτα ελαφριά, χωρίς φύλλο που τον τελευταίο καιρό έχουν κερδίσει τη συμπάθειά μου.Αλήθεια... εσύ που βλέπεις αυτή την πίτα μπορείς να καταλάβεις τί εποχή έχουμε; Νομίζω πως όχι! Είναι κι αυτό ένα από τα μεγάλα της ατού!