Jump to Navigation

Ε όπως Εκλέρ ...τραγανές φωλίτσες με κρέμα καφέ και γλάσο σοκολάτας

up
388 users have voted.
Ήταν μια φορά κι έναν καιρό, κάπου εκεί στο 1850 στη Λυόν, ένα ...μικρό "ψωμάκι της δούκισσας" με μια πολύ παλιά ζύμη που ερχόταν από τα βάθη του Μεσαίωνα, σκεπασμένο με μικρά αμυγδαλάκια που γλύκανε τους Γάλλους.Αλλά η δούκισσα ή μάλλον "la duchesse", ένα από τα σύμβολα της γαλλικής ζαχαροπλαστικής, βρίσκει τον "μεταρρυθμιστή" της στο πρόσωπο του Antonin Carême, του μεγάλου Γάλλου ζαχαροπλάστη και ειδικού στη ζύμη για σου, τον 19ο αιώνα. Ο Carême καταργεί τα αμυγδαλάκια, γεμίζει τη ζύμη με μαρμελάδα βερίκοκο ή με κρέμα ζαχαροπλαστικής με άρωμα βανίλιας, σοκολάτας ή καφέ (στις κλασσικές εκδόσε
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Τιραμισού στρατσιατέλα στο πεντάλεπτο (χωρίς αυγά)

(tantekiki.blogspot.gr)
up
593 users have voted.
Πόσοι είναι αυτοί που δεν αγαπούν το τιραμισού; Ένα γλυκό που μπορεί να γίνει σε διάφορες εκδοχές, από το κλασσικό ιταλικό και αυθεντικό μέχρι το πιο απλό και, ανάλογα με τα υλικά πιο οικονομικό, αλλά ωστόσο ποτέ δεν χάνει την απίστευτη νοστιμιά του.Για σήμερα, θα σου προτείνω μια απλή, χωρίς αυγά, με τυρί κρέμα αντί μασκαρπόνε αλλά λίγο διαφορετική.

Οι λουκουμάδες του Βενετσιάνικου καρναβαλιού

(tantekiki.blogspot.gr)
up
335 users have voted.
Αυτή είναι η αγαπημένη μου εβδομάδα! Κι αν με ρωτήσεις γιατί θα σου απαντήσω γιατί είναι η εβδομάδα της Τυρινής που έχουν την τιμητική τους τα γαλακτοκομικά προϊόντα που τόσο αγαπώ! Έτσι σήμερα θα την τιμήσω με μια διαφορετική συνταγή...

Σαραγλί ατομικό

(tantekiki.blogspot.gr)
up
364 users have voted.
Από τα ωραιότερα σιροπιαστά γλυκά με ανατολίτικο αέρα σε εκδοχή ατομική και φουλ στο σιρόπι. Τραγανά φύλλα με μοσχοβολιά βουτύρου και πλημμυρίζουν το στόμα γλύκα και νοστιμιά από το μέλι, τα καρύδια και το κανελογαρίφαλο.

Mille-feuille Χριστουγεννιάτικο, με καρύδια και κανέλα

(tantekiki.blogspot.gr)
up
263 users have voted.
Ολόφρεσκο, αρωματικό και υπέροχα γλυκοσοκολατένιο αλλά κάτασπρο, με κριτσανιστό περίγυρο και μια νότα Ανατολής με τα ξηροκάρπια που, χαριτωμένα, μπερδεύτηκαν με την άχνη και την κανέλα αυτό το mille feuille θα σου κλέψει το νου, θα σε αποπλανήσει και θα σε ταξιδέψει.Γαλλικό δεν το λες, αν και η καταγωγή του είναι από την αγαπημένη Γαλλία, ανατολικό δεν το λες γιατί, απλά, έχει μια δόση από άρωμα Α


Main menu 2

1 | by Dr. Radut