Ήταν μια φορά κι έναν καιρό, κάπου εκεί στο 1850 στη Λυόν, ένα ...μικρό "ψωμάκι της δούκισσας" με μια πολύ παλιά ζύμη που ερχόταν από τα βάθη του Μεσαίωνα, σκεπασμένο με μικρά αμυγδαλάκια που γλύκανε τους Γάλλους.Αλλά η δούκισσα ή μάλλον "la duchesse", ένα από τα σύμβολα της γαλλικής ζαχαροπλαστικής, βρίσκει τον "μεταρρυθμιστή" της στο πρόσωπο του Antonin Carême, του μεγάλου Γάλλου ζαχαροπλάστη και ειδικού στη ζύμη για σου, τον 19ο αιώνα. Ο Carême καταργεί τα αμυγδαλάκια, γεμίζει τη ζύμη με μαρμελάδα βερίκοκο ή με κρέμα ζαχαροπλαστικής με άρωμα βανίλιας, σοκολάτας ή καφέ (στις κλασσικές εκδόσε