Jump to Navigation

Γαλατόπιτα light με τυρί cottage και βούτυρο 4 καρπών

up
197 users have voted.
Όπως γνωρίζεις (ειδικά αν ακολουθείς αυτό το μπλογκ), κατάγομαι από την Καβάλα όπου ήταν διάσημη η μπουγάτσα του Ανδρεάδη. Ανάμεσα στις αναμνήσεις μου, κυριαρχεί η "βόλτα" για ψώνια το Σάββατο πρωί στο κέντρο της πόλης και η ουρά που σχηματιζόταν μπροστά στο μαγαζί του για να απολαύσουν τη μπουγάτσα του, άλλοτε αλμυρή με τυρί, κιμά ή σπανάκι κι άλλοτε η κλασσική γλυκιά με κανέλα και ζάχαρη.
Κατηγορίες:
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Κέικ μπανάνας με μέλι και φουντούκια, χωρίς μίξερ

(tantekiki.blogspot.gr)
up
145 users have voted.
Δύο μαύρες μπανάνες και μια που τις ακολουθούσε με γοργούς ρυθμούς έχοντας ήδη μαύρα στίγματα στην κατακίτρινη φορεσιά της βρίσκονταν στη φρουτιέρα επάνω στο τραπέζι. Ώρα για κέικ μπανάνας, λοιπόν.

"Τιραμισού" με κόκκινα φρούτα και κρέμα μασκαρπόνε στρατσιατέλα

(tantekiki.blogspot.gr)
up
668 users have voted.
Ένα τιραμισού διαφορετικό από τα συνηθισμένα λίγο πιο φρουτένιο και κατακόκκινο, έτσι για να ταιριάζει με το χρώμα της αγάπης, σου παρουσιάζω αυτή τη φορά. Ένα τιραμισού που δεν είναι άγνωστο αλλά που είναι εξαιρετικά νόστιμο.Δεν θα πω πολλά γι αυτή την τουρτίτσα! Θα πω μόνον ότι αξίζει να τη δοκιμάσεις γιατί έχει μιαν υπέροχα αφράτη κρέμα με μασκαρπόνε, τριμμένη σοκολάτα και κρέμα γάλακτος.

Πουτίγκα χαλβά με βασιλόπιτα, με 4 υλικά

(tantekiki.blogspot.gr)
up
245 users have voted.
Ένας χαλβάς που περίσσεψε και λίγη βασιλόπιτα που περίμενε υπομονετικά τη σειρά της στον καταψύκτη ήταν η αρχική αιτία κι αφορμή για να γίνει αυτή η κρεμώδης πουτίγκα.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut