Jump to Navigation

Άσπρα ψωμάκια από το Μεξικό / White bread from Mexico ''Bolillos''

up
481 users have voted.
Aυτά τα ψωμάκια τα λένε Bolillos και είναι παραδοσιακό ψωμί και πρώτο σε πωλήσεις στη πόλη του Μεξικού.Ίσως είναι το δεύτερο αγαπημένο ψωμί των Μεξικανών, μετά τις tortillas.Τα bolillos είναι μια παραλλαγή της μπαγκέτας, αλλά μικρότερη σε μήκος και συχνά ψήνεται σε πέτρινο φούρνο. Ήρθε στη πόλη του Μεξικό στη δεκαετία του 1860 από τους μάγειρες του αυτοκράτορα Μαξιμιλιανού και  η χρήση του εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλη τη χώρα. Είναι περίπου 15 cm (έξι ίντσες), σε σχήμα ωοειδές, με τραγανή κρούστα και ένα μαλακό εσωτερικό.
Διάβασε τη συνταγή στο cookingandart-marion.blogspot.com

Σχετικές συνταγές

Τυροψωμάκια ΧΩΡΙΣ ΜΑΓΙΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
11 users have voted.
 Τυροψωμάκια ΧΩΡΙΣ ΜΑΓΙΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΛΑΤΡΕΜΈΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ !!!Υλικά για 15 περίπου τεμάχια2 ποτήρια νερού γιαούρτι πλήρες κ πιο ελαφρύ1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο ελαφρύ η μισό μισό με καλαμποκελαιο1/2 κουταλάκι αλάτι30 γρ.μπεικινΑλεύρι για κάθε χρήση ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ εμένα μου πήρε περίπου 430 γρ.Γέμιση:φέτα και γκούντα Αγγελοκωστοπουλος (γνήσια τυροκομικά Αιτωλοακαρνανίας)Επικάλυψη: κρόκος αυγού χτυπημένο μ

Χριστόψωμο Αφρός..Με Υπέροχο Σχέδιο Σταυρού !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
9 users have voted.
Χριστόψωμο Αφρός ..Βαμβάκι με Υπέροχο Σχέδιο Σταυρού !!!Υλικά500 γρ.νερο160 γρ.ηλιελαιο100 γρ.ζαχαρη(αν δεν θέλετε να γλυκιζει βάλτε λιγότερο)1 κιλό αλεύρι+50 γρ.περιπου αν χρειαστεί ακόμη ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ1 φακελάκι μαγιά με προζύμι η απλή μαγιά η 25 γρ.νωπη1 κουταλάκι αλάτι1 κουταλάκι ούζο1 τσιμπια γλυκάνισο5 καρύδιαΕΠΙΚΑΛΥΨΗ1 κρόκο αραιωμένο με λίγο γάλασουσάμιψήσιμο πάνω σε λαδόκολλα στους 180 βα

Αφράτα ψωμάκια χωρίς ζύμωμα !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
7 users have voted.
 Είναι τα πιο αφράτα ψωμάκια!!Γίνονται αμέσως και είναι χωρίς ζύμωμα!!!! Αφράτα ψωμάκια !!!Υλικά✔️500 γρ σκληρό αλεύρι✔️340 γρ χλιαρό νερό✔️7 γρ ξερή μαγιά✔️1 κγ αλάτι✔️2 κσ ελαιόλαδο                Εκτέλεση1️⃣ Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το νερό,το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το αλάτι και τη μαγιά.Με μια κουτάλα ανακατεύουμε καλά να υγρανθεί το αλεύρι.Σκεπάζουμε

Ψωμάκι ΚΕΤΟ καταπληκτικό !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
15 users have voted.
ΚΕΤΟ ψωμάκι χωρίς πολλούς υδατάνθρακες απίστευτο σε γεύση κ πανεύκολο !!! Ψωμάκι Κετο καταπληκτικό !!!ΥΛΙΚΑ1.5 κούπα τσαγιού αλεύρι αμυγδάλου6 αυγά1κουτ γλυκού λιναρόσπορος αλεσμένο3 κουταλιές μπέικιν πάουντερ από βιολογικά1 κουτ σούπας κοφτό ανθό αλατιού4 κουτ σούπας βούτυρο γίδινοΧωρίζουμε τα αυγά Κρόκους  με ασπράδια .Χτυπάμε με μίξερ τα ασπράδια να γίνει μαρέγκα σφιχτή . .ΕΚΤΕΛΕΣΗΜέσα στο μπολ

Πιτσάκια Στριφτά με αφράτη ζύμη !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
28 users have voted.
Πιτσάκια Στριφτά με την πιο αφράτη ζύμη !!!Υλικά για 10-12 πιτσάκιαγια τη ζύμη:    300 γρ. αλεύρι γ.οχ.- 200 γρ. γάλα- 1 φακ. μαγιά (7-9γρ.)    1/2 κ.γ. αλάτι    1/2 κ.γ. ζάχαρη    2-3 κ.σ. σπορέλαιογια την πίτσα:    σάλτσα για πίτσα(χυμό ντομάτας, αλάτι,  πιπέρι, σκόρδο σκόνη  ρίγανη, ελαιόλαδο)    200 γρ.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut