ΤΟ GARAM MASALA Το garam masala (γκαράμ μαζάλα), ειναι ενα μιγμα μπαχαρικων, που καταγεται απο την ινδικη κουζινα. Πραγματι, στα Χιντι, garam σημαινει ζεστο και masala μιγμα, δηλαδη ζεστο ή καυτο μπαχαρικο, με την εννοια του πικαντικου, αλλα και με την εννοια της θαλπωρης. Δεν υπαρχει συγκεκριμενη συνταγη για το garam masala, και η συσταση του διαφερει απο περιοχη σε περιοχη. Βασικα συστατικα του ειναι οι σποροι του κολιαντρου, το καρδαμωμο, το κυμινο, το μαυρο πιπερι, η κανελλα, το μοσχοκαρφι και το μοσχοκαρυδο.