Για όσους αγαπάνε την κλασική πορτοκαλόπιτα αλλά λατρεύουν τα λεμόνια τότε αυτή η λεμονόπιτα είναι το...κάτι άλλο! Δροσερή, μυρωδάτη, άκρως καλοκαιρινή...το τέλειο γλυκό για όλες τις περιστάσεις!
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΕΡ ΣΑΝ ΡΑΒΑΝΙΗ μηλόπιτα στην απόλυτη μορφή της!Υλικά: Για τα μήλα 2 μεγάλα μήλα Τζόνα Γκολντ (κιτρινοκόκκινα)1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική 1/2 φλιτζανιού του τσαγιού ηλιέλαιο 50γρ.
ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΝΙΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΌταν το γιαούρτι συνυπάρχει με το πορτοκάλι και τη σοκολάτα, ο συνδυασμός που προκύπτει είναι αναπάντεχα πετυχημένος! Γιαουρτόπιτα με γεύση πορτοκαλιού και επικάλυψη σοκολάτας για κάθε σας κέρασμα!!!Υλικά (για ένα μεσαίο πυρέξ):3 μεσαία αυγά100γρ. μαργαρίνη λιωμένη και χλιαρή50ml ηλιέλαιο150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική350γρ.
ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪΦΙΕκμέκ κανταϊφι, αγαπημένο μαμαδίστικο γλυκάκι, με καταγωγή από την πολίτικη κουζίνα.Στην Τουρκία, το εκμέκ το φτιάχνουν συνήθως με μία έτοιμη βάση ζύμης με μαγιά, την οποία μουλιάζουν καλά μέσα σε σιρόπι καραμέλας και μετα την γαρνίρουν με καϊμάκι και ίσως λίγη σαντιγί ή παγωτό.