Jump to Navigation

ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΡΙΚΟΤΑ ♦♦ TORTA DI PESCHE ALLA RICOTTA

up
77 users have voted.
ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΡΙΚΟΤΑΚάθε Κυριακή φροντίζω να ετοιμάσω και κάτι, κατά προτίμηση γλυκό, για το πρωινό μας : πότε ένα κέϊκ, πότε μία πάστα φλώρα κάθε 15 ημέρες περίπου που αναπιάνω το προζύμι μου, ένα μπριός, τις πιό πολλές φορές με σοκολατένια γέμιση.Αυτήν την φορά είχα στο ψυγείο μου ροδάκινα, που δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα, οπότε και δεν καταναλώθηκαν άμεσα, μία ρικότα που ήταν πολύ κοντά στην λήξη της και αρκετά μπισκοτάκια αμαρέτι. Η ροδακινόπιτα σκαρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ. Την απολαύσαμε ακόμη χλιαρή με μία μπάλα παγωτό κρέμα αλά φιορεντίνα!
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ // TORTA DI MELE, MANDORLE E UVETTA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
6 users have voted.
  ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑΤα μηλαράκια άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους, τραγανά και λαχταριστά.

NAMANDIER ΚΕΪΚ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ // TORTA DI MANDROLE (NAMANDIER)

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
979 users have voted.
 NAMANDIER ΚΕΪΚ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ Πρώτη ανάρτηση του 2023, και με την ευκαιρία να ευχηθώ Καλή Χρονιά.Επανέρχομαι μετά από απουσία αρκετών μηνών και ελπίζω να καταφέρω να διατηρήσω μία ροή στις αναρτήσεις, αν και η πίεση του χρόνου είναι ιδιαίτερα έντονη τον τελευταίο καιρό.. Και για να ξεκινήσει καλά η χρονιά διάλεξα μία γλυκιά συνταγή από την γαλλική κουζίνα!

ΥΠΕΡΟΧΗ, ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΑΡΤΑ ΛΙΝΤ // TORTA LINDT

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
402 users have voted.
 ΥΠΕΡΟΧΗ, ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΑΡΤΑ ΛΙΝΤTorta Lindt, μια εξαιρετική τάρτα σοκολάτας, συνταγή που δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε και που πριν μερικά χρόνια ήταν viral σε ομάδες του facebook, site και blog μαγειρικής στην Ιταλία. Αποτελείται από ένα μαλακό και αφράτο σοκολατένιο μπισκότο που λιώνει στο στόμα, το οποίο γαρνίρεται με πλούσια σκολατένια γκανάς.

ΤΟΥΡΤΑ BLACK FOREST // TORTA DELLA FORESTA NERA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
1160 users have voted.
 ΤΟΥΡΤΑ BLACK FORESTΤούρτα μπλάκ φόρεστ, κλασσική αξία, μία από τις πιο γνωστές και αγαπημένες τούρτες, διαχρονικά! Ολίγον από ιστορία ... Παρ' όλο που στην Ελλάδα έχει επικρατήσει η αγγλική μετάφραση της ονομασίας της (black forest), η συνταγή προέρχεται από την Γερμανία, από την περιοχή του Μέλανα Δρυμού, όπου είναι γνωστή ως Schwarzwälder Kirschtorte.

ΤΣΑΜΠΕΛΌΝΕ : ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΕΪΚ // CIAMBELLONE SOFFICE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
544 users have voted.
 ΤΣΑΜΠΕΛΌΝΕ : ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΕΪΚ Το ciambellone είναι ένα παραδοσιακό γλυκό της περιοχής Marche και έχει την σύσταση και την υφή ενός αφράτου κέικ, το οποίο ψήνεται μέσα σε στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση, εξ΄ου και η ονομασία, αφού ciambella στα ιταλικά είναι η κουλούρα.Η συνταγή έχει τις ρίζες της στην χωριάτικη κουζίνα και είναι λιτή και πολύ εύκολη!


Main menu 2

1 | by Dr. Radut