ΚΡΕΜΑ ΝΤΙΠΛΟΜΑΤΗ κρέμα ντιπλομάτ είναι μία από τις βασικές κρέμες τη ζαχαροπλαστικής . Το όνομα της προέρχεται απο την ομώνυμη τούρτα, στην οποία χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως γέμιση.Παρασκευάζεται αναμιγνύοντας απλά κρέμα σαντιγύ με κρέμα ζαχαροπλαστικής και η ιδέα είναι να γίνει η κρέμα ζαχαροπλαστικής πιό αφράτη και ελαφριά σε γεύση. Η αναλογία είναι συνήθως 1 μέρος κρέμα σαντιγύ και 2 μέρη κρέμα ζαχαροπλαστικής, αλλά μπορεί το μίγμα να γίνει και μισό - μισό.Οταν χρησιμοποείται ως γέμιση σε τούρτες συνήθως προστίθεται και λίγη ζελατίνη.