Υλικά συνταγής Για το μπακαλιάρο: 600-700 γρ. μπακαλιάρος Για το χυλό/κουρκούτι: 3/4 φλ. τσαγιού μπύρα 2 κ.γ. λάδι 1 αυγό + 1 κρόκος αυγού 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι Για τη σκορδαλιά: 1/2 κ. ψωμί της προηγούμενης μέρας, χωρίς την κόρα 6-8 σκελίδες σκόρδο (αυξομειώστε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας) 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 3-4 κ.σ. ξύδι αλάτι πιπέριΕκτέλεση συνταγής Για το μπακαλιάρο: Ξαλμυρίζετε το μπακαλιάρο από το προηγούμενο βράδυ [30 ώρες περίπου] σε μπολ με μπόλικο νερό που να τον σκεπάζει. Σε αυτό το διάστημα αλλάξτε το νερό 4-5 φορές.