Υλικά-1/2 με 3/4 της κούπας ρύζι γλασέ-3 κούπες νερό-1/3 κουτ.γλ αλάτι-1 κούπα περίπου ζάχαρη-4 κ.σ ανθός αραβόσιτου βανίλια η 4 κ.σ κορν φλάουερ και 2 καψουλάκια βανίλιας-1 κουτί γάλα εβαπορέ (400γρ)-1 1/2 κουτί νερό (απ' το εβαπορέ) (600γρ)-Κανέλα για πασπάλισμα-100γρ κουβερτούρα γάλακτος τριμμένη (αν το κάνουμε σοκολατένιο το ρυζόγαλο)1 κούπα=250γρ.Κάτω από τη βρύση μέσα σε ένα σουρωτήρι ξεπλένουμε το ρύζι.Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και αφού βράσει ρίχνουμε το αλάτι και το ρύζι.Το σιγοβράζουμε μέχρι να πιει το νεράκι του.