Υλικά4 μπριζόλες χοιρινές1 πορτοκάλι το χυμό του1/2 ποτήρι του νερού ρετσίνα κρασί1 κρεμμύδι ξερό ψιλοτριμμένο2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένοπατάτες κομμένες κυδωνάτεςαλάτιπιπέριλίγο κόλιανδρολίγη γλυκιά πάπρικαζεστό νερόελαιόλαδοχυμό από 2 λεμόνια 1 κουταλιά σούπας βούτυρο φυτίνη [προαιρετικά ] Τι κάνουμεΒάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι το κρεμμύδι το σκόρδο και τις μπριζόλες και τα σοτάρουμε αρκετή ώρα γυρίζοντας με ξύλινη κουτάλα τακτικά.Αφού αλλάξουν χρώμα προσθέτουμε τις πατάτες ανακατεύοντας συνέχεια περίπου 10 λεπτά να ψιλοψηθούν .Σβήνουμε με το κρασί τον χυμό πορτοκαλιού και των 2 λεμονιών