Διάβασα πολλές συνταγές και έκανα αυτό που μου φάνηκε πιο εύκολο.Υλικά1,5 κιλό κεράσια 1.5 κιλό ζάχαρη1/2 ποτήρι νερού νερό2 φύλλα αρμπαρόριζα λίγο χυμό από λεμόνι1 βανίλια ΕκτέλεσηΠλένουμε και βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια [διαλέγουμε τα κεράσια να μην είναι μαλακά πολύ ]Βάζουμε σε κατσαρόλα ζάχαρη κεράσια το νερό και την αμπαρόριζα να βράσουν σε δυνατή φωτιά .Μόλις οι φουσκάλες ανεβούν ψηλά σβήνουμε την φωτιά και το αφήνουμε π.χ όλη την νύχτα .Την επόμενη μερα βγάζουμε προσεχτικά τα κεράσια και βράζουμε μόνο του το σιρόπι μέχρι να δέσει .Λίγο πρίν το τέλος ρίχνουμε τα κεράσια κ