5 πατάτες , περίπου 1 κιλό60 γρ. βούτυρο2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα5 φέτες ζαμπόν1 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο4 αυγά μόνο τους κρόκουςΑλάτιΦρεσκοτριμμένο πιπέριΚαθαρίζουμε, πλένουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε κρύο νέρο τόσο ώστε να σκεπαστούν.Προσθέτουμε αλάτι και τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά ώστε να βράσουν οι πατάτες μας για περίπου 20 λεπτά. Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν. Βουτυρώνουμε τα τοιχώματα και τη βάση μιας φόρμας για τάρτα.Σε ένα τηγάνι βάζουμε 15γρ.