Υλικά: 40 φύλλα κρούστας 500γρ. βούτυρο Lurpak ... 300γρ. φιστίκι Αιγίνης Υλικά για το σιρόπι: 650γρ. ζάχαρη 400γρ. νερό 80γρ. γλυκόζη 3-4 φετες λεμονι Προετοιμασία: Λιώνουμε το βούτυρο αλλά δεν το καίμε. Αλέθουμε το φιστίκι στο μπλέντερ σε σκόνη και οχι χονδροκομμένο θα ξεκολλάνε τα φύλλα του μπακλαβά. Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 30Χ45 εκ. μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταψί στις διαστάσεις που διαθέτουμε αλλά να είναι σχετικά μεγάλο και απλώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα.. ένα-ένα.