Υλικά :1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι καρολίνα ή αρμπόριο1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί1 μέτρια σελινόριζα καθαρισμένη καλά και κομμένη σε καρέ1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε καρέ850ml περίπου ζεστό ζωμό λαχανικών σπιτικό ή 1 κύβο βιολογικό διαλυμένο σε ζεστό νερό¼ φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο **Τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά) 3 κουταλιές σούπας περίπουΕκτέλεση:1.Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ρύζι , το λάδι, τη σελινόριζα (καρέ), το καρότο(καρέ) να γυαλίσουν λίγο, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο ζωμό ανακατεύοντας σ