Υλικά:
Για 4-6 άτομαΓια την κομπόστα βύσσινο½ κιλού βύσσινα καθαρισμένα, πλυμένα και στραγγισμένα4 ποτήρια νερό4 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη2 ξύλα κανέλας1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι γλυκάνισουΓια το κέικ200 γραμμάρια βούτηρο300 γραμμάρια ζάχαρη4 μέτρια αυγά, χτυπημένα1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας2 κουταλάκια κανέλα τριμμένη½ κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένοΤο χυμό και το ξύσμα από 1 λεμόνι350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις2 ½ κουταλάκια μπέικιν πάουντερ4 κουταλιές της σούπας κομπόστα βύσσινο (μόνο τα βύσσινα πλυμένα όχι το σιρόπι)