Υλικά μερίδες 4500 γραμ.σπαγγέτι Νο6500 γραμ.μοσχαρίσιο κιμά1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο2κουταλ.κοφτές σούπας πελτέ2-3 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη [προαιρετικά]Αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρηλίγο ψιλοκομμένο μαιντανότριμμένη κεφαλογραβιέρα για το σερβίρισμαΕκτέλεσηΣε κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά Προσθέτουμε και τον κιμά και σοτάρουμε ανακατεύοντας για λίγα λεπτά να σπάσουν οι σβώλοι του.Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες ,τον μαιντανό,το αλατοπίπερο,την ζάχαρη ,και τον πελτέ αραιωμένο σε 1 ποτήρι του νερού και σιγοβράζουμε