Jump to Navigation

Μπουγάτσα πανεύκολη και φανταστική !!!

up
16 users have voted.
ΥλικάΦύλλο κρούστας 1,5 λίτρο γάλα 200 γρ. σιμιγδάλι 1 ή 2 φλιτζάνια ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 2 βανίλιες 2 κουταλιές βούτυρο κανέλα ζάχαρη άχνη 1 φλυτζάνι βούτυρο λιωμένο Εκτέλεση Λιώνετε πρώτα το βούτυρο και στρώνετε ένα ένα τα φύλλα βουτυρώνοντας τα. Θα βάλετε μόνο τέσσερα φύλλα σε μικρό πυρεξάκι. Στο μεταξύ θα κάνετε την κρέμα: βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε και το σιμιγδάλι σιγά σιγά ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τις βανίλιες και στο τέλος ρίχνουμε και το βούτυρο.
Κατηγορίες:
Διάβασε τη συνταγή στο mageirikikaisintages.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Γλυκιά κολοκυθόπιτα με φύλλο κρούστας / Sweet squash pie with fyllo crust

(cookingandart-marion.blogspot.com)
up
235 users have voted.
Τελειώνει και το Halloween και η κολοκύθα με το πορτοκαλί της χρώμα έχει την τιμητική της.Η κολοκύθα ήταν στην κατάψυξη από τις αρχές του χρόνου.

Καμουφλαρισμένο γαλακτομπούρεκο

(sidagi.gr)
up
1271 users have voted.
Υλικά:  Για 4-6 άτομαΓια το φύλλο20 φύλλα κρούστας200 γραμμάρια λιωμένο βούτυροΓια την κρέμα120 γραμμάρια αλεύρι4 αυγάβ1 κλωναράκι βανίλιαςζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμακανέλα, για το πασπάλισμα1 κιλό γάλα200 γραμμάρια ζάχαρη  Είναι μια έκπληξη γιατί δεν παρασκευάζεται με την παραδοσιακή συνταγή, αλλά…με μπουγάτσα!

Γεμιστά πουγκιά με φύλλο κρούστας και μανιτάρια

(sidagi.gr)
up
757 users have voted.
Υλικά:  Για 4-6 άτομα1 πακέτο  φύλλο κρούστας1 ραβδί ανάλατο βούτυρο4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μανιτάρια4 σκελίδες σκόρδο  ψιλοκομμένη1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασίΑλάτι  1/3 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα Τρομερή ιδέα για το ορεκτικό σας με απλά υλικά για όλη την οικογένεια! Δείτε τη συνταγή βήμα βήμα με εικόνες Απαιτούμενος χρόνος: 

Πίτα με γέμιση λευκής κρέμας και φύλλο κρούστας

(sidagi.gr)
up
829 users have voted.
Υλικά:  Για 6-8 άτομαΓια τη ζύμη10 φύλλα κρούστας εμπορίουΓια τη γέμιση6 αυγά120 γραμμάρια ζάχαρη1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ1 βανίλια½ κιλό γιαούρτι1 χούφτα τριμμένο καρύδι1 χούφτα τριμμένα αμύγδαλαελαιόλαδο για το ταψίΓια το σιρόπι2 φλιτζάνια νερό2 ½ φλιτζάνια ζάχαρηΦλούδα από 1 λεμόνι     

Κολοκυθόπιτα γλυκιά με φύλλο κρούστας και ζυμήθρα Ήπειρος

(sidagi.gr)
up
839 users have voted.
Υλικά:  Για 6-8 άτομα 1 κιλό κολοκύθα τριμμένη στον χοντρό τρίφτη1 πακέτο φύλλο κρούστας6 κουταλιές της σούπας ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαράΜισό φλιτζάνι ρύζι νυχάκι60 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό160 γραμμάρια ζάχαρη2 κουταλάκια κανέλα1 κουταλάκι αλάτι8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο


Main menu 2

1 | by Dr. Radut