PUL BIBERΤο πούλ μπιμπέρ είναι ακόμη ένα άρτυμα με καταγωγή απο την Ανατολή. Το όνομα του, pul biber, στα τουρκικά σημαίνει "νιφάδες πιπεριάς", ενώ είναι γνωστό και ως "πιπέρι του Χαλεπιού". Θα μπορούσαμε να πούμε οτι είναι κάτι ανάλογο με το πιο γνωστό στην Ελλάδα μπούκοβο, προέρχεται δηλαδή απο αποξηραμένες και τριμμένες πιπεριές. Πολύ αγαπημένο υλικό στην τουρική κουζίνα η κόκκινη πιπεριά, χρησιμοποιείται ως πάπρικα, πάστα πιπεριάς και νιφάδες, σχεδόν σε όλα τα φαγητά!