KISIR Το κισίρ, πολλοί το μπερδεύουν με το ταμπουλέ. Η αλήθεια είναι οτι συγγενεύει πάρα πολύ, μερικοί μάλιστα το αποκαλούν "τούρκικο ταμπουλέ", καθώς περιέχει και αυτό πληγούρι και μαϊντανό. Η διαφορά του είναι οτι η αναλογία του μαϊντανού είναι μικρότερη, ενώ περιέχει ντοματοπελτέ, πάστα κόκκινης πιπεριάς (ένα υλικό που χρησιμοποιείται επίσης πολύ στην τούρκικη κουζίνα) και γλυκειά πάπρικα, που του δίνουν ιδιαίτερη γεύση αλλά και ενα χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα. Επίσης η ντομάτα και το αγγούρι δεν προστίθενται μέσα στο πληγούρι, αλλά στο πλάϊ και αναμιγνύονται κατά το σερβίρισμα.