Υλικά:
Για 4-6 άτομαΓια τη γέμιση2 1/2 έως 3 κιλά αχλάδια (περίπου 5 μεγάλα) καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες2 κουταλιές της σούπας ακατέργαστη ζάχαρη1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τζίντζερ1/2 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας2 κουταλάκια του γλυκού καλαμποκάλευροΓια την επικάλυψη3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ1/4 κουταλάκι αλάτι4 κ. σούπας βούτυρο1/4 φλιτζάνι γάλα1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο