Με τα Χριστούγεννα μιαν ανάσα κοντά οι περισσότεροι από μας έχουμε αρχίσει (οι πιο οργανωμένοι έχουν τελειώσει) να οργανώνουμε το τραπέζι, οικογενειακό, φιλικό ή πιο επίσημο και να κάνουμε τη λίστα με τα ψώνια.
Όλη η νοστιμιά σε ένα πιάτο! Ασπρομανίταρα σε φέτες με πιπεριά, κρεμμυδάκια και λίγο κόκκινο κρασί συνθέτουν μια πολυπρόσωπη λιχουδιά που από συνοδευτικό γίνεται ορεκτικό κι από ορεκτικό γίνεται κυρίως πιάτο αρκεί να υπάρχει λίγο ζυμωτό ψωμί μια που είναι ιδανικό για ...βουτιές!!Ιδανικό για όσους λατρεύουν τα μανιτάρια!
Χρόνια πριν, εγώ και τα μανιτάρια ήμασταν άγνωστοι! Μικρή τότε... άκουσα από την κολλητή μου ότι κάποιο μεσημέρι είχαν μανιτάρια κι έτσι ξεκίνησε η ιστορία μιας σχέσης μοναδικής! Έχω κατά καιρούς δοκιμάσει πολλών ειδών μανιτάρια αλλά δεν κρύβω την αδυναμία μου για κάποια απ' αυτά. Πρώτα και καλύτερα τα πορτσίνι, στα γαλλικά... cepes και στα ελληνικά...
Το καλοκαίρι μας δείχνει το πιο ζεστό αλλά και όμορφο πρόσωπό του. Πέρα απ' όλα τα υπόλοιπα που δεν μας αφήνουν να ξεσκάσουμε και να χαρούμε, ο ήλιος και η θάλασσα μας θυμίζουν την ομορφιά της εποχής. Στην πολύπαθη Ελλάδα μας, το καλοκαίρι θέλει σαλάτες δεν συμφωνείτε;;; Μια χωριάτικη το μεσημέρι, παρέα με λίγο ψωμάκι ή μερικές πατατούλες τηγανιτές ή ψητές είναι το πιο υπέροχο γεύμα...