Με τα Χριστούγεννα μιαν ανάσα κοντά οι περισσότεροι από μας έχουμε αρχίσει (οι πιο οργανωμένοι έχουν τελειώσει) να οργανώνουμε το τραπέζι, οικογενειακό, φιλικό ή πιο επίσημο και να κάνουμε τη λίστα με τα ψώνια.
Φασολάκια ή μάλλον αμπελοφάσουλα amandine σύμφωνα τους Γάλλους αλλά για μένα μια βάση για να μπορέσω να βάλω τη δική μου πινελιά και να απογειώσω τούτο το συνοδευτικό.
Όλη η νοστιμιά σε ένα πιάτο! Ασπρομανίταρα σε φέτες με πιπεριά, κρεμμυδάκια και λίγο κόκκινο κρασί συνθέτουν μια πολυπρόσωπη λιχουδιά που από συνοδευτικό γίνεται ορεκτικό κι από ορεκτικό γίνεται κυρίως πιάτο αρκεί να υπάρχει λίγο ζυμωτό ψωμί μια που είναι ιδανικό για ...βουτιές!!Ιδανικό για όσους λατρεύουν τα μανιτάρια!
Χρόνια πριν, εγώ και τα μανιτάρια ήμασταν άγνωστοι! Μικρή τότε... άκουσα από την κολλητή μου ότι κάποιο μεσημέρι είχαν μανιτάρια κι έτσι ξεκίνησε η ιστορία μιας σχέσης μοναδικής! Έχω κατά καιρούς δοκιμάσει πολλών ειδών μανιτάρια αλλά δεν κρύβω την αδυναμία μου για κάποια απ' αυτά. Πρώτα και καλύτερα τα πορτσίνι, στα γαλλικά... cepes και στα ελληνικά...