CHIACCHERE : ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ IGINIO MASSARIΚατά την διάρκεια του Καρναβαλιού στην γειτονική μας Ιταλία, τα τηγάνια παίρνουν φωτιά γιατί οι καλονοικοκυρές φτιάχνουν διάφορα νόστιμα τηγανητά γλυκάκια. Το έθιμο των τηγανητών γλυκών ξεκινάει απο τα ρωμαϊκά χρόνια, όπου για να γιορτάσουν τα Σατουρνάλια, γιορτή αφιερωμένη στον θεό Κρόνο που συμπίπτει χρονικά με το Καρναβάλι, έφτιαχναν τα frictilia, γλυκά από αλεύρι και αυγά τηγανισμένα σε χοιρινό λίπος (λαρδί), τα οποία μοίραζαν σε όσους συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις.