Υλικά:
Για 2-4 άτομα1 χταπόδι (κατά προτίμηση φρέσκο, χτυπημένο)3-4 μεγάλα κρεμμύδια2 σκελίδες σκόρδο1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο½ ποτήρι κονιάκ½ ποτήρι λευκό κρασί¼ ποτήρι ξύδι1 κιλό ντομάτες2 – 3 φύλλα δάφνηςμερικοί κόκκοι μπαχάρι και πιπέρι2 πράσινες πιπεριές2 κόκκινες πιπεριές4 ξερά δαμάσκηνα4 ξερά σύκα½ φλιτζάνι τσαγιού μέλι Αρναίας Χαλκιδικής
Η συνταγή είναι από τη Λουλουδιά Αλεξιάδου, chef του restaurant Ακρογιάλι της Ολυμπιάδας
Απαιτούμενος χρόνος: