![](https://www.syntagh.gr/sites/default/files/styles/100x100/public/syntages_images/%25CF%2587%25CF%2581%25CE%25B9%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25BF%25CF%258D%25CE%25B3%25CE%25B5%25CE%25BD%25CE%25BD%25CE%25B1%2B12%2B054.jpg?itok=aOAdUHEn)
Χριστόψωμο !photo ερασι τέχνηςυλικά :1 κιλό αλεύρι - πήρα αλεύρι γιά τσουρέκια, αλλά νομίζω πως και το αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις ή το αλεύρι γιά ψωμί, θα είναι το ίδιο κατάλληλο.2 φακελάκια ξηρή μαγιά 1/2 φλυτζ του τσαγιού ζωϊκό βούτυρο, μαλακωμένο1 ή 2 σπυριά μαστίχα Χίου 1 φακελάκι μαχλέπι 1 κουταλάκι γλυκάνισο3 κουτ. σ. ζάχαρη1 φλυτζάνι φρέσκο γάλα - όχι γεμάτο4 αυγάμιά πρέζα αλάτι1 καρύδισουσάμισε μπρίκι βάζουμε 1 ποτήρι νερό και βράζουμε μέσα το μαχλέπι. κατόπιν το αφίνουμε στην άκρη, ως να γίνει χλιαρό.