Jump to Navigation

Χριστόψωμο

up
337 users have voted.

Χριστόψωμο !photo ερασι τέχνηςυλικά :1 κιλό αλεύρι - πήρα αλεύρι γιά τσουρέκια, αλλά νομίζω πως και το αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις ή το  αλεύρι γιά ψωμί, θα είναι το ίδιο κατάλληλο.2 φακελάκια ξηρή μαγιά 1/2 φλυτζ του τσαγιού ζωϊκό βούτυρο, μαλακωμένο1 ή 2 σπυριά μαστίχα Χίου 1 φακελάκι μαχλέπι 1 κουταλάκι γλυκάνισο3 κουτ. σ. ζάχαρη1 φλυτζάνι φρέσκο γάλα - όχι γεμάτο4 αυγάμιά πρέζα αλάτι1 καρύδισουσάμισε μπρίκι βάζουμε 1 ποτήρι νερό και βράζουμε μέσα το μαχλέπι. κατόπιν το αφίνουμε στην άκρη, ως να γίνει χλιαρό.

Διάβασε τη συνταγή στο amateurdecuisine.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

πανεττόνε

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
822 users have voted.
Πανεττόνε πειραματίστηκα γιά δεύτερη φορά με τα "pane di Toni"αυτήν τη φορά ακολούθησα διαφορετική συνταγή γιά τα panettone. μου φάνηκε ευκολώτερη και το αποτέλεσμα είναι σαφώς καλύτερο.σας περιγράφω ευθύς τη συνταγή, γιά την περίπτωση που θέλετε να δοκιμάσετε :πρώτα, βάζουμε 60 γραμ. μαύρες και 60 γραμ.

panettone

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
471 users have voted.
 Ιταλικό παραδοσιακό γλύκισμα των Χριστουγέννων,το  Panettonephotos ερασι τέχνης έχουν προηγηθεί εδωδά Ελληνικά παραδοσιακά και άλλα γλυκά Χριστουγεννιάτικα,  όπως  ΧριστόψωμομελομακάροναΚουραμπιέδεςΤσουρέκιαΚερκυραϊκή ΦογάτσαμπακλαβάςMont Blanc με κάστανα   - storytelling -το Panettone είναι ένα γλύκισμα - τσουρέκι που μου αρέσει πολύ, γι αυτό προσπάθησα και το έφτιαξα...ένα είδος τσουρέκι που έχ


Main menu 2

1 | by Dr. Radut