ΦΟΝΤΑΝ ΖΑΧΑΡΗΣ Το φοντάν ζάχαρης, στην ουσία είναι αυτό που όλοι μας ξέρουμε σαν βανίλια υποβρύχιο. Αποτελεί μια βασική συνταγή της ζαχαροπλαστικής και το όνομα του στα γαλλικά σημαίνει "λιωμένη ζάχαρη". Εμείς εδώ μπορεί να το ξέρουμε ως γλυκό του κουταλιού, αλλα στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται στην ζαχαροπλαστική ως γλάσσο διακόσμησης, αλλά και ως γέμιση σε σοκολατάκια. Μπορούμε να πούμε οτι είναι ενα είδος ζαχαρόπαστας, η οποία είναι λιγότερο σταθερή, αφού περιέχει και λιγότερα σταθεροποιητικά υλικά (ζελατίνη).