Έτοιμος και φέτος ο τραχανάς μας της φίλης μας Άννας Λαμπροπουλου. Έτσι όπως τον έμαθε και τον φτιάχνει κάθε χρόνο.Υλικά Για 5κιλα γλυκό τραχανά.✔️2.5 κιλά αλεύρι λευκό από το φούρνο✔️ 2 κιλά κίτρινο αλεύρι σκληρό ✔️ 500γρ σιμιγδάλι ψιλό✔️ 10 αυγά✔️ 2 κ. σ. αλάτι✔️ 2.5 λίτρα γάλα από τον παραγωγό ✔️ 1γρ. κρόκο Κοζάνης..Εκτέλεση1️⃣ Από το προηγούμενο απόγευμα φτιάχνω το ζυμάρι.2️⃣ Έχω σουρωσει και βράσει το γάλα. Το αφήνω νά έρθει σ. θ. δ. Από το ζεστό γάλα παίρνω 1 κούπα και εκεί διαλυω τον κρόκο. Το αφήνω και αυτό νά έρθει σ. θ. δ.