Υλικά:
Για 2 - 4 άτομαΓια τη σαλάτα250 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια λευκά στρογγυλά πορτομπέλο300 γραμμάρια σπανάκι100 γραμμάρια καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο1 μικρή μαραθόριζα κομμένη σε λεπτές φέτες1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες50 ml ελαιόλαδο100 ml κονιάκ2 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες και λιωμένες
Για το ντρέσινγκ1 κουταλάκι του γλυκού φύλλα από φρέσκια ρίγανη1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα1 κουταλιά της σούπας κονιάκ50 ml ελαιόλαδο1 κουταλάκι του γλυκού μέλι1 ½ κουταλάκι της σούπας ξίδι μπαλσάμικο