ΥΛΙΚΑ : 2 1/2 νεροπότηρο μεγάλα σπόρους ρόδι 2 1/2 νεροπότηρο μεγάλα ζάχαρη 1 1/2 λίτρο κονιάκ 2 ξύλα κανέλλα 2-3 γαρύφαλλα 1 κουτ. σούπας γλυκόζη 1 βανίλια Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Βάζουμε το ρόδι, τα 2 ποτήρια ζαχαρη ( κρατάμε το 1/2 για το σιρόπακι), τη κανέλλα, τα γαρυφαλλα και το κονιάκ σε ένα βάζο και αφήνουμε το μείγμα στο ήλιο για 20-30 μέρες μέχρι να λιώσει η ζαχαρη. Κατά διαστήματα ανακινούμε το βάζο.