Υλικά2και 1\2 ποτήρια νερού κυδώνια2 και 1\2 ποτήρια νερού ζάχαρη6 ποτήρια νερο1 κλωναράκι αμπαρόριζα3 χούφτες αμύγδαλα έτοιμα ξεφλουδισμένα5 κουταλιές σούπας γλυκόζη χυμό από 1 λεμόνιΤι κάνουμε Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κυδώνια.Τα βάζουμε καθώς τα καθαρίζουμε σε μια λεκάνη με νερό να τα σκεπάζει,και προσθέτουμε το χυμό από το μισό λεμόνι να μην μαυρίσουν΄ {υπάρχει ενα ειδικό εργαλείο για το καθάρισμα ξύστρα το λένε}.Το τρίβετε στο χοντρό μέρος του ειδικού τρίφτη που υπάρχει για το κυδώνι ,η αν το θέλετε πιο χοντρό το κόβετε σε πολύ στενές λωριδίτσες λεπτές με το μαχαίρι.Βάζουμε σε μ