Υλικά:
Για 6-8 άτομα2 κοτόπουλα, 2 1/2 κιλά το καθένα, κομμένο στα τέσσερα, χωρίς κόκαλα1/2 κεφάλι σκόρδο, πολτοποιημένη2 κουταλιά της σούπας ρίγανηΧοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι1/4 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο1/2 φλιτζάνι δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι8 μεγάλες κουκούτσι ισπανικά πράσινες ελιές, κομμένες στη μέση1/4 φλιτζανιού κάπαρη με λίγο χυμό3 φύλλα δάφνης1/4 φλιτζανιού καφέ ζάχαρη1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί2 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό ιταλική, ψιλοκομμένο