ΥΛΙΚΑ για το φύλλο 500 γραμ.αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές σούπας λάδι 1 κουταλιά σούπας ξύδι αλάτι 1 κουτί νισεστέ [δέν το χρησιμοποιούμε ολο]΄ ΓΕΜΙΣΗ 500 γραμ.κιμά 5 κρεμμύδια μέτρια ξερά 1 ποτήρι του νερού κρασί λευκό 2 αυγά για μέσα 1 αυγό για επάνω από το φύλλο 1 τέταρτο κεφαλογραβιέρα χοντροτριμμένη 4 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΕΜΙΣΗΣ Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι ,τα κρεμμύδια ,το κιμά και τα σοτάρουμε.Μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε μέσα αλάτι,πιπέρι,και το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να το πιεί ολο και να στεγνώσει.Αποσύρομαι το τηγάνι από το μάτι της κουζίν