Υλικά2 κιλά κεράσια2 κιλά ζάχαρη1 κούπα νερό1 λεμόνι χυμόΠλένουμε και βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια.Τα βάζουμε σε κατσαρόλα εναλλάξ με τη ζάχαρη.Τα βάζουμε στο ψυγείο μιά νύχτα.Βράζουμε με το νερό -την μία κούπα -σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι περίπου 1 ώρα. Στο τέλος ρίχνομαι το χυμό λεμόνι και 1βανίλια ή αμπαρόριζα !Giwrgos-Giwta Godzamanis-οι χρυσοχέρες-ηδεςΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ