Jump to Navigation

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΛΕΜΟΝΙ ♦♦ MARMELLATA DI LIMONI

up
354 users have voted.
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΛΕΜΟΝΙ!Οχι, ο τίτλος αυτής της ανάρτησης δεν είναι υπερβολικός! Είναι πραγματικά η καλύτερη μαρμελάδα λεμόνι που μπορείτε να φανταστείτε, και φυσικά φέρει την υπογραφή της βασίλισσας των μαρμελάδων, της Christine Ferber. Αν σκεφτήτε οτι φτιάχτηκε και με λεμονάκια που μόλις είχαν κοπεί απο το δέντρο, μπορείτε να αναλογιστήτε τι εννοώ! Το μόνο ίσως που θα σας παραξενέψει είναι το χρώμα της, που είναι σκούρο, και η εξήγηση είναι οτι συνήθως στις μαρμελάδες μου χρησιμοποιώ κατσανή ζάχαρη. Αν την φτιάξετε με την κοινή κρυσταλλική ζάχαρη το χρώμα της θα είναι ανοιχτό κίτρινο.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΡΟΤΟ ΜΕ ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ ΚΑΙ ΚΑΡΔΑΜΩΜΟ ♦♦ CONFETTURA DI CAROTE AL BERGAMOTTO E CARDAMOMO

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
416 users have voted.
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΡΟΤΟ ΜΕ ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ ΚΑΙ ΚΑΡΔΑΜΩΜΟΑκόμη μια εποχική μαρμελάδα. Τα καροτάκια την άνοιξη είναι φρέσκα και λαχταριστά, ενώ μπορείτε να βρείτε ακόμη ωραία μοσχομυριστά περγαμόντα. Η ιδέα και γι' αυτήν την μαρμελάδα είναι και πάλι απο την Christine Ferber και βέβαια φτιάχτηκε με τις οδηγίες της μέσα απο το βιβλίο της Mes confitures.

ΦΡΑΟΥΛΑ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ♦♦ FRAGOLE, DOLCE ALLO SCIROPPO

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
353 users have voted.
  ΦΡΑΟΥΛΑ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ  Απο τα πρώτα γλυκά του κουταλιού που έμαθα να φτιάχνω κοντά στην γιαγιά Ανδομαχη, ήταν η φράουλα. Για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο, η γιαγιά Ανδρομάχη δεν έφτιαχνε ποτέ μαρμελλάδα φράουλα, μόνο γλυκό του κουταλιού, και κάθε χρόνο απαραίτητα! Σήμερα όμως δεν θα σας πώ για την συνταγή της γιαγιάς!

ΜΑΡΜΕΛΛΑΔΑ BELLE HÉLÈNE - CONFETTURA BELLE HÉLÈNE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
580 users have voted.
ΜΑΡΜΕΛΛΑΔΑ BELLE HÉLÈNEΑληθεια, τι σχεση μπορει να εχουν τα αχλαδια, η σοκολατα και η Ωραια Ελενη? Το γλυκακι με το ονομα  Poire belle Hélène, αποτελειται απο αχλαδια χωρις την φλουδα, βρασμενα σε σιροπι ζαχαρης, τα οποια σερβιρονται με σως σοκολατας και παγωτο βανιλλια. Δημιουργηθηκε γυρω στα 1864 απο τον Auguste Escoffier, ο οποιος του εδωσε το ονομα της διασημης ...


Main menu 2

1 | by Dr. Radut