Υλικά1 kg φράουλες600-800 γρ. ζάχαρηχυμός 2 πορτοκαλιών150 γρ. αμυγδαλόψιχα3 κ.σ. κονιάκ1 βανίλια2 κ.σ. χυμός λεμονιούΕκτέλεσηΒάζουμε σε ένα μπωλ τις φράουλες καθαρισμένες μαζί με τη ζάχαρη και αφήνουμε ένά βράδυ να βγάλουν τους χυμούς τους.Την άλλη μέρα βράζω μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για 6 λεπτά και το αφήνω. Την επόμενη μέρα θέλει άλλα δέκα λεπτά βράσιμο μόνο το σιρόπι για να δέσει και είναι έτοιμο.