Υλικά:
Για τη basbousa1 1/2 φλιτζάνια χοντρό σιμιγδάλι1 φλιτζάνι αλεύρι2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ3/4 φλιτζανιού νιφάδες καρύδας1/4 κούπας λευκή κρυσταλλική ζάχαρη1 φλιτζάνι ηλιέλαιο1 λεμόνι, το ξύσμα του (τριμμένο)1 φλιτζάνι γιαούρτι4 μεγάλα αυγά2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιαςΓια το σιρόπι3 φλιτζάνια λευκής κρυσταλλικής ζάχαρης3 φλιτζάνια νερόχυμό από 1/2 λεμόνι2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα πορτοκαλιού ή βανίλιαςΔιακόσμηση16 ολόκληρα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα