Το ριζότο είναι ένα υπέροχο φαγάκι που γίνεται γρήγορα απλά έχει την ιδιαιτερότητα ότι πρέπει να είσαι πάνω από το τηγάνι μέχρι να μαγειρευτεί. Μικρή θυσία για ένα τόσο γευστικό αποτέλεσμα, δεν νομίζετε; Το αγαπημένο μου είναι μακράν το σημερινό: με ελάχιστα υλικά έχεις ένα πιάτο γεμάτο γεύση. Τα πορτσίνι τα λατρεύω για το μεθυστικό άρωμά τους, πραγματικά μεταμορφώνουν το ταπεινό ρυζάκι και το κάνουν λιχουδιά! Εσάς ποιο είναι το αγαπημένο σας ριζότο;
Υλικά για 2 μερίδες:
250gr ρύζι για ριζότο
10 γρ. αποξηραμένα πορτσίνι
1 φλ. λευκό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
50 γρ. παρμεζάνα
2 κ.σ. ελαιόλαδο