All summer classic αυτό το φαγητό! Για μένα δεν νοείται καλοκαίρι χωρίς αθερίνα ή μαρίδα τηγανιτή (οκ, και καρπούζι!). Το μυστικό για την αφράτη και τραγανή αθερίνα είναι το τηγάνισμα, όχι πολύ και μας γίνουν χάρτινες! Για μέτριες αθερίνες χρειάστηκα 4 λεπτά για κάθε "φουρνιά" (δεν χωράνε όλες στο τηγάνι). Η θερμοκρασία που τις έψησα ήταν στο 8 (9 το μέγιστο της κουζίνας μου). Ένα άλλο μυστικό είναι να βάλετε στο αλεύρι και λίγο σιμιγδάλι ψιλό. Για 1 φλιτζάνι αλεύρι έβαλα 2 κ.γλυκού σιμιγδάλι.