Jump to Navigation

Αθερίνα (Μαρίδα) Τηγανιτή

up
89 users have voted.

All summer classic αυτό το φαγητό! Για μένα δεν νοείται καλοκαίρι χωρίς αθερίνα ή μαρίδα τηγανιτή (οκ, και καρπούζι!). Το μυστικό για την αφράτη και τραγανή αθερίνα είναι το τηγάνισμα, όχι πολύ και μας γίνουν χάρτινες! Για μέτριες αθερίνες χρειάστηκα 4 λεπτά για κάθε "φουρνιά" (δεν χωράνε όλες στο τηγάνι). Η θερμοκρασία που τις έψησα ήταν στο 8 (9 το μέγιστο της κουζίνας μου). Ένα άλλο μυστικό είναι να βάλετε στο αλεύρι και λίγο σιμιγδάλι ψιλό. Για 1 φλιτζάνι αλεύρι έβαλα 2 κ.γλυκού σιμιγδάλι.

Διάβασε τη συνταγή στο delidelices.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Χταποδάκι με Κοφτό Μακαρονάκι

(delidelices.blogspot.gr)
up
223 users have voted.

Ένα πιάτο που μοσχοβολάει θάλασσα! Το χταποδάκι με μακαρονάκι, ένας κλασσικός συνδυασμός θαλασσινών και γήινων γεύσεων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικά κι άλλα ήδη ζυμαρικών αλλά το κοφτό του "πάει" πολύ. Επειδή μ'αρέσουν τα έντονα αρώματα στα φαγητά πρόσθεσα ξύδι μπαλσάμικο αντί για απλό, μπαχάρια και φύλλα δάφνης.

Ψάρι Πλακί Φούρνου

(delidelices.blogspot.gr)
up
112 users have voted.

Κλασσική συνταγή, ελαφριά κι εύκολη στην παρασκευή της. Ένας ωραίος τρόπος για να φάμε το ψαράκι μας, με πλούσια Μεσογειακή γεύση.

Υλικά:



Main menu 2

1 | by Dr. Radut