Υλικά1 πακέτο σιμιγδάλι χονδρό1 ποτήρι λάδιΣιρόπι3 ποτήρια ζάχαρη6 ποτήρια νερόΓια την βάση1 πακέτο μπισκότα πτί μπέρ ή “Digestive” 1/2 από το πλακέ βιτάμ [βούτυρο]Γιά από πάνω1 κουβερτούρα 125 γραμτρούφαΕκτέλεσηΘρυματίζουμε στο μίξερ τα μπισκότα να γίνουν σκόνη τα βάζουμε σε μπολ.Λιώνουμε το βουτυρο και το ρίχνουμε από πάνω από τα μπισκότα και τα δουλεύουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού το βούτυρο και να υγρανθούν καλά και όλα.Το στρωνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψάκι μας καλό είναι με τσέρκι.Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά ζάχαρη νερό για 10 λεπτά ,Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι