Υλικά:
Για 4 - 6 άτομαΓια το πέστο4 ματσάκια πλατύφυλλος βασιλικός5 - 6 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες200 ml ελαιόλαδο80 γραμμάρια κουκουνάρια, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνααλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΓια το ριζότο30 ml ελαιόλαδο50 γραμμάρια ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ1 σκελίδα σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένη200 γραμμάρια ρύζι για ριζότο200 ml λευκό ξηρό κρασί1 λίτρο ml ζεστός ζωμός κοτόπουλουαλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΓια το κοτόπουλο 1 συσκευασία φιλέτο στήθοςελαιόλαδοαλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι