Υλικά Μερίδες 31 πακέτο φασολάκια 500 γραμ.κατεψυγμένα4 ώριμες ντομάτες1 κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες1 σκελίδα σκόρδο1 κουταλιά κοφτή σούπας πελτέ [αν τα θελετε πιο κόκκινα] αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδοΕκτέλεσηΒάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο τα δουλεύουμε λίγο με ξύλινη κουτάλα να μαραθούν.Προσθέτουμε και τα φασολάκια τα κατεψυγμένα αφού πρώτα τα ξ
Για να παραμείνουν τα χόρτα μας καταπράσινα και λαχταριστά η διαδικασία είναι η παρακάτωΒάζουμε νερό σε μεγάλη κατσαρόλα σε ποσότητα ανάλογα με τα χόρτα π.χ για ένα κιλό χόρτα μία κατσαρόλα με 3-4 δάχτυλα πιο πάνω από την μέσηΜόλις αρχίσει το νερό να βράζει ρίχνουμε το αλάτι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να διαλυθεί και μόλις αρχίσει πάλι να βράζει ρίχνουμε τα χόρτα αφού πρώτα τα έχουμε
ΥλικάΜερίδες 4 1 πακέτο μπάμιες 500 γραμ 5 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο2 κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε μακρόστενες λωρίδες2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας 2 φρέσκες ντομάτες λιωμένες με το χέριαλάτι.πιπέρι.ζάχαρη 2 ποτήρια νερόελαιόλαδοΕκτέλεσηΤις φτιάχνω με τον δικό μου τρόπο και γίνονται πολύ πολύ ωραίες με ωραία δεμένη σαλτσούλα και πολύ γρήγορα χωρίς ιδιαίτε