Σίγουρα η φάβα δεν αποτελεί το πλέον διαδεδομένο όσπριο αλλά είναι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό θαλασσινών και τρώγεται κατάκόρον την περίοδο της νήστειας και την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών.
Όσο παρεξηγημένη είναι άλλο τόσο εύκολη είναι να την φτιάξεις!
Μυστικό; Βεβαίως και έχει! Χρειάζεται την παρέα ενός ξερού κρεμμυδιού κατά το βρασμό και ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΛΑΔΙ!
Το μόνο πρόβλημα της φάβας είναι να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Για το λόγο αυτό χρειάζεται άφθονο νεράκι και χαμηλή θερμοκρασία βρασμού.